دانلود دستور کار و چک لیست و گزارش و دیتیل بانک اطلاعات مهندسی
مجری

مراحل تخریب

مراحل تخریب

مراحل تخریب

برای ساختمان هایی که تخریب آن شکلی برای ساختمان های اطراف نداشته باشد و یا اینکه در اطراف آن ساختمانی نباشد و یا مصالح آن مورد نیاز نباشد، از تخریب یا یک لودر استفاده می کنیم و ساختمان را بدون سبک سازی تخریب می کنیم و به وسیله کامیون نخاله ها را بار می زنیم. اما اگر مصالح آن مورد استفاده و دارا ی ارزش اقتصادی باشد، تخریب آن مهم است و باید طبق اصول تخریب شود.

همچنین در مواردی که ساختمان امکان صدمه برای ساختمان های اطراف داشته باشد :

مرحله اول :

قبل از تخریب یک ساختمان ابتدا باید به سازمان های ذیربط شامل سازمان آب، برق، گاز و تلفن اطلاع داد. بدین ترتیب سازمان های فوق اقدام به قطع آب، برق و گاز تا اطلاع ثانوی می کنند. مثلا شرکت گاز تازمانی که نفرات ساکن ساختمان شوند، (زمانی که اسناد تفکیک شده باشد و حداقل یک مصرف کننده در ساختمان باشد) قطع می کند.

چون برای مراحل مختلف ساختمان سازی به آب نیاز می باشد، با درخواست کنتور جدید، سازمان آب کنتوری در اختیار درخواست کننده قرار می دهد. همچنین در مورد برق نیز جون در ساختمان سازی ماشین آلات مختلف از قبیل ماشین آلات بتن ریزی یا بالابرها، با برق معمولی نمی توانند کار کنند و برای مثال نیاز به آمپراژ بالای ۵۰ و برق سه فاز دارند( در حالی که فیوز معمولی ۲۵ آمپر (تک فاز است)، بنابراین می بایست از دستگاه های دیزلی استفاده کنیم که ژنراتور تولید کننده برق دارد.

در مورد خطوط تلفن، لزومی ندارد که قطع شود و در زمان تخریب ساختمان سازی می توان از آن استفاده کرد. همچنین بعد از تخریب تغییر تعرفه ندارد.

مرحله دوم :

این مرحله مربوط به جمع آوری کلیه الحاقات از قبیل کابل برق و کولر و …

مرحله سوم :

مرحله سبک سازی است و در واقع به معنای سبک کردن پشت بام با برداشتن لایه های ایزولاسیون که با این کار حدود ۲۰ الی ۳۰ تن از وزن ساختمان کم می شود.

مرحله چهارم :

این مرحله جهت جمع آوری کلیه عناصر غیر باربر از قبیل درها، پنجره ها ، در آوردن شیشه ها و بازکردن پروفیل پنجره ها و … انجام می شود.

مرحله پنجم :

در این مرحله یک ساختمان داریم که نسبتا سبک بوده و فقط شامل سقف و اسکلت ساختمان می شود. حال می بایست بر عکس همان روشی که ساختمان را ساختیم، آن را تخریب کنیم. دیوارهای غیر سازه ای و پارتیشن ها می بایست تخریب شوند (دیوارهای ضخیم ولی در جهت تیرریزی، در واقع کلیه عناصری که بدون آن ها هم ساختمان پابرجاست.)

مرحله ششم :

در این مرحله ساختمانی، دیوارهای باربر و سقف داریم. اکنون شروع به تخریب سقف می کنیم به این ترتیب که مثلا برای سقف تیرچه بلوک، به وسیله کمپرسور جاهایی که بلوک ها قرار دارند را تخریب می کنیم و بعد از آن با تخریب ستون در در شناژهای افقی در طرف آن ها با طناب به وسیله کارگرهایی پایین می آورند. سقف ها را بدین صورت یکی یکی تخریب می کنیم.

بیشتر بدانیم:

  1. فرم ها و چک لیست هاي ضروري براي مهندسین ناظر ،طراح و مجری
  2. محاسبات سرانگشتی ویژه مهندسین عمران
  3. مشاوره مهندس ناظر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا