دانلود دستور کار و چک لیست و گزارش و دیتیل بانک اطلاعات مهندسی
طراح

8نکته در نورپردازی فضای باز 1399

8نکته در نورپردازی فضای باز 1399

استفاده از نور و نورپردازی در فضای بیرونی باعث افزایش حس تعلق و حضورپذیری در حیاط، پاسیو و… می‌شود. ریسه‌های روشنایی یکی از وسایلی است که می‌توان با کمک گرفتن از آن نورپردازی مناسب کرد.

در سال‌های اخیر خانه‌های قدیمی حیاط‌ دار زیادی تبدیل به مکان های تجمع از جمله کافه،رستوران و.. شده‌اند. کافه‌ها و رستوران هایی که در طول شبانه روز افراد زیادی برای گذران وقت و قرارهای کاری به آنجا می‌روند. در نتیجه چراغانی و نورپردازی حیاط کافه باید مورد توجه قرار بگیرد. در مناطق مختلف ویلای تفریحی نیز به نورپردازی باید توجه ویژه‌ای دارند.

  • اولویت نورپردازی مناسب

نورپردازی مناسب در حیاط و بر روی دیوارها و نرده‌ها و درختان یکی از الویت‌های اصلی است. اگر در حیاط خانه درختی ندارید می‌توانید از فنس‌های مرتفع کمک بگیرید. با کمی حس هنرمندانه می‌توانید با ساده‌ترین وسایل فضای بیرونی خانه را نورپردازی کنید.

  • وسایل مورد نیاز برای نورپردازی در فضای بیرونی

نوع وسایل مورد نیاز ارتباط مستقیمی با بزرگی و یا کوچکی پروژه دارد. اما به طور معمول وسایل زیر مورد نیاز است:

  1. چراغ‌های ریسه‌ای تزئینی
  2. سیم سیار بلند
  3. متر
  4. مداد و خودکار
  5. گیره و قلاب
  6. دریل و تجهیزات مربوطه به دریل
  7. نردبان
  8. سیم چین
  9. بست قورباغه‌ای
  10. پیچ بست
  11. گیره دایره‌ای
  12. قفل گیره‌ای
  13. و …

همچنین برای خانه‌هایی که درون آن‌ها درخت یا ارتفاع بلندی وجود ندارد باید وسایلی نظیر میله آهنی ۴ متری یا تنه چوبی ۴ متری، چکش، پیچ و مهره، میلگرد و بست کمربندی استفاده کرد.

  • نکات قبل از شروع نورپردازی و چراغانی کردن

  1. مکان ها و فضاهایی که قرار است روشنایی را در آنجا انجام شود، انتخاب شوند.
  2. برنامه ریزی
  3. بررسی محیط
  4. منابع تامین برق
  5. طول و نوع سیم های مصرفی
  6. موقعیت پریزها
  • متراژ تقریبی سیم‌کشی مورد نیاز برای ریسه‌های روشنایی

قبل از خرید به شکل و حالتی که قرار است رشته‌های سیم آویزان شوند با یک اندازه گیری حدودی نیاز به سیم برق را برآورد کنید اما کمی بیشتر سیم رشته‌ای خریداری کنید تا موقع چراغانی و نورپردازی کم نیاید.

  • ریسه‌ها، لامپ‌ها و ابزار و وسایلی که احتیاج دارید

موضوع مهم به خرید ارزان و گران مربوط می‌شود. بودجه مشخصی برای نورپردازی و روشنایی فضای حیاط خانگی خود اختصاص دهید و نسبت به آن خرید وسایل و لوازم را انجام دهید.

داشتن مهر استاندارد وسایل و لوازمی که خریداری می‌کنید بسیار مهم است. با خرید تجهیزات و وسایل استاندارد می‌توانید در سال‌های متوالی از این روشنایی و نورپردازی استفاده کنید.

به طور معمول ریسه و لامپ به صورت جداگانه به فروش می‌رسند. برای لامپ شما می‌توانید از لامپ‌های ۱۴ تا ۱۸ استفاده کنید و طول استاندارد ریسه آن می‌تواند با توجه به نیاز شما در اندازه ۶۰ سانتی‌متری تا ۷ متری انتخاب شوند.

موضوعی که بسیار اهمیت پیدا می‌کند طرح و ایده‌ای برای ریسه‌های روشنایی خود داشته باشید.

طول عمر روشنایی، خیلی اهمیت دارد. اینکه لامپی که برای ریسه روشنایی خود خریداری می‌شود، سال‌ها بتواند برای آن‌ها کار کند. از جایگزین‌های مناسب برای لامپ‌های رشته‌ای، لامپ‌های LED است. لامپ‌هایی که هم نور بهتری دارند و هم عمر طولانی‌تری نسبت به لامپ‌های رشته‌ای دارند.

علاقمند به استفاده از چه رنگ روشنایی هستید به سلیقه هر فرد بستگی دارد.

فاصله استاندارد لامپ‌ها از یکدیگر در کمترین فاصله باید ۱۵ سانتی‌متر باشد. بیشترین فاصله دو لامپ از یکدیگر نباید بیشتر از ۱۰۰ سانتی‌متر از هم فاصله داشته باشند.

  • مکان قرارگیری ریسه‌ها

به طور تقریبی محل قرارگیری ریسه‌های روشنایی را مشخص کنید.ریسه‌ها را با کمک چسب به طور تقریبی به دیوار بچسبانید و با کمک گرفتن از یک مداد یا خودکار علامت‌گذاری کنید.

محل قرارگیری ریسه‌های روشنایی می‌تواند بر روی درختان، فنس‌ها، میله‌ها و گوشه‌ای از سقف باشد، بست‌ها و نگهدارنده‌ها به راحتی نصب می‌شوند.

اگر در حیاط خود فضایی مناسب برای نصب ریسه‌های روشنایی را ندارید، میتوان با کمک گرفتن از میله‌ها، مکان و فضای مناسب برای قرارگیری این ریسه‌ها را ایجاد کنید.

  • نصب تجهیزات مورد نیاز برای ریسه‌های روشنایی

برای نصب لامپ‌ها به ریسه‌ها، دو راه وجود دارد.

  1.  لامپ‌ها به طور مستقیم به سیم وصل شوند.
  2. لامپ‌ها به کمک یه رشته سیم دیگر به سیم اصلی ریسه، وصل شوند.

نکته: در حالت اتصال به سیم به صورت مستقیم نیاز است که ریسه‌ها طول زیادی داشته باشند و در محیط استفاده شده وزش باد زیاد باشد.

  • آویزان کردن لامپ‌ها

قلاب‌ها در مکان‌های از پیش مشخص شده نصب کنید و ریسه‌ها را در جای خود قرار دهید، نوبت به قرارگیری لامپ‌ها می‌شود. دو شاخه برق و یا سیم ریسه‌ها را به صورت مستقیم به پریز برق وصل کنید.

ابتدا فقط یک لامپ را به ریسه وصل کنید تا از صحت کارکرد آن مطمئن شوید. بعد از اطمینان سیم را از برق در بیاورید و مابقی لامپ‌ها را به ریسه روشنایی وصل کنید. پس از قرار دادن لامپ‌ها به ریسه با توجه به ایده طراحی و محل قرارگیری بست‌ها، شروع به جایگذاری کامل ریسه روشنایی در فضای حیاط خانه کنید.

اگر فضای بیرونی مکان مناسبی برای نصب ریسه‌ها نداشت چه می‌توان کرد؟

اگر در حیاط و فضای بیرونی خود درخت یا دیوار ندارید، از وسایل جانبی برای نصب ریسه‌ها میتوان استفاده نمود.

اگر از فنس چوبی در حیاط خود استفاده می‌کنید و ارتفاع آن به اندازه کافی برای نصب ریسه‌ها مناسب نیست، شما می‌توانید با نصب میله‌‌های چوبی ۳ متری در کنار فنس‌های خود، مکان مناسب ایجاد کنید.

اگر این ریسه روشنایی قرار است در فضای سبز حیاط قرار بگیرد، بهترین کار نصب چند میله آهنی به ارتفاع ۴ متر است. چند میلگرد که سر آن‌ها به شکل قلاب در آمده در کنار این میله‌های ۴ متری برای استحکام نصب می‌شوند.

بر روی پرگولا و آلاچیق حیاط چگونه می‌توان ریسه‌های روشنایی نصب کرد؟

بهترین راهکار برای نصب ریسه‌های روشنایی بر روی پرگولا و آلاچیق سقف آن‌ها می باشد. سیم‌ها به راحتی یا دور سقف پیچیده می شوند یا با کمک گرفتن بست و قلاب و تجهیزات به راحتی به سقف نصب می‌شوند.

 

بیشتر بدانیم:

  1. فرم ها و چک لیست های ضروری برای مهندسین ناظر، طراح و مجری
  2. محاسبات سرانگشتی ویژه مهندسین عمران
  3. مشاوره مهندس ناظر
  4. اصول نورپردازی فضاهای داخلی ساختمان
  5. طراحی آشپزخانه و تامین نور آن
  6. تاثير نور خورشيد در نحوه قرار گيری بنا
  7. ضوابط شهرداری و نکات مهم در طراحی معماری طبق مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان
  8. نانوکامپوزیتی برای بهبود کنترل گرما و نور در شیشه ساختمان

منبع
سایت kilid.meg.com

HAMIDREZA EFTEKHARIFARD

حمید رضا افتخاری فرد - hamidreza eftekharifard مهندس معمار • عضو سازمان نظام مهندسی استان تهران • کارشناس نظام مهندسی و حقوق مهندسی • بنیانگذار سایت همیارناظر https://hamyarnazer.ir مرجع حقوق مهندسی • کانال تلگرامی @hamyarnazer_ir همیارناظر • آموزش به مهندسین ناظر ودست اندرکاران صنعت ساختمان • پژوهشگر حقوق مهندسی • مسلط به مقررات ملی ساختمان • کارشناس ایمنی نظارت ساختمان • محقق کارآفرین حوزه ساختمان • ارائه بیش از 1500 مقاله درمورد صنعت ساختمان • شرکت در برنامه های رادیویی ( رادیو سلامت ) • http://webapp.iranseda.ir/EpgRecordArchive.aspx?VALID=TRUE&epgId=116016999&chid=17 • انتشار فایلهای صوتی مرتبط در سایت آپارات • http://www.aparat.com/result

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا