دانلود دستور کار و چک لیست و گزارش و دیتیل بانک اطلاعات مهندسی
عمران

LSF با شرایط اقلیمی ایران سازگار است

LSF با شرایط اقلیمی ایران سازگار است

LSF با شرایط اقلیمی ایران سازگار است

یکی از سیستم‌های صنعتی که توانسته در صنعت ساختمان ما تا حدودی جای خودش را پیدا کند. سیستم سازه‌ایLSF می‌باشد. استفاده از این سیستم مزایای بسیاری به همراه دارد که از جمله آنها می‌توان به سبکی ساختمان، مقاومت بالا، سرعت اجرا و همچنین صرفه‌جویی در مصرف انرژی اشاره کرد. پیام ساختمان در رابطه با جزییات این سیستم نوین ساختمانی سراغ مسعود کریمیان، مدیرعامل مؤسسه تحقیقات و توسعه سازه‌های قاب فلزی سبکLSSI   که مشاور صنعتی سازی مدیریت عملکرد و بازرسی وزارت راه و شهرسازی و عضو ارشد کمیته تدوین آیین‌نامه طراحی و اجرای سازه‌های فولادی سرد نورد نیز بوده، رفته است.

استانداردهای سیستم سازه‌ای LSF در ایالات‌متحده تدوین‌شده که جغرافیای اقلیمی و آب‌وهوا و شرایط ژئوتکنیکی و زمین‌شناختی آن مانند ایران است. بر همین اساس تمام شرایط اقلیمی ایران در استانداردهای سیستم ساختمانی سازه‌های LSF لحاظ شده‌اند و با رعایت این استانداردها ما هیچ مشکلی در شرایط اقلیمی گوناگون ایران اعم از مناطق سردسیر، گرمسیر، مرطوب، کویری، زلزله‌خیز و بادخیز نداریم.

رعایت آیین نامه سیستم قاب سبک فولادی

LSF پدیده‌ای بود که در ایران تبدیل به یک فاجعه شد و دلیل این رخداد دقیقاً با بی‌توجهی به آیین‌نامه‌ها و استانداردهای سیستم ساختمانی LSF ارتباط مستقیمی دارد. البته این مشکل اساسی صنعت ساختمان در کشور ماست. اما به سبب نوپا بودن سیستم سازه‌های LSF و فقدان سیستم نظارتی تخصصی و عدم آگاهی جامعه مهندسی از این نوع سیستم ساختمانی و بی‌توجهی و بی‌رغبتی برخی مدیران دولتی مرتبط و شکل‌گیری شرکت‌های سودجو و فرصت‌طلب بی‌اعتقاد به اخلاق مهندسی و سایه افکندن رانت سیاه و همچنین دخالت سازمان‌های غیرمتخصص، موجب بروز افتضاحات بسیاری گردید که البته با وجود اخطارهای به‌موقع، هیچ‌گونه برخوردی با این جریان صورت نگرفت و نهایتاً انتظاری که از رشد و شکوفایی دانش و تکنولوژی فنی و مهندسی سازه‌های LSF می‌رفت، محقق نگردید و تنها چند شرکت معدود که در جهت اجرای استاندارد بودند با فدا کردن سود خود به این مهم پرداختند. اما دغدغه تدوین آیین‌نامه، ارتقا و به‌روزرسانی آن، تهیه استاندارد ملی، معرفی و اجرا و نظارت بر اجرای آنها با حمایت معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری و دفتر مدیریت عملکرد و بازرسی وزارت راه و شهرسازی همواره در اولویت اول دستور کار ما بوده است تا جایگاه سیستم ساختمانی LSF به‌عنوان یکی از تکنولوژی های برتر ساختمانی حفظ شود.

جایگاه این سیستم در کشور‌های توسعه‌یافته

در کشورهای توسعه‌یافته مانند آمریکا و کانادا نیز برنامه توسعه سازه‌های LSF یک برنامه‌ جدید است که از سال ۱۹۹۶ آغازشده است و قبل از آن چندان مورد اعتنا نبوده است. ولی در طول این مدت پیشرفت‌های بسیار زیادی در این سیستم ساختمانی اتفاق افتاده است و این سیستم به یک تکنولوژی کاملاً صنعتی سازی مدرن با نرم‌افزارهای طراحی اختصاصی و تولید CAD/CAM تا ۱۱ طبقه تبدیل گردیده است.

مزایای این سیستم نسبت به سایر روش‌های صنعتی

روش‌های صنعتی سازی بسیار محدود هستند. باید مدنظر داشت که سیستم‌های ساخت مانند قالب‌های تونلی، ICF، اسکلت پیچ و مهره‌ فولادی و نظایر آن به‌هیچ‌وجه صنعتی سازی محسوب نمی‌شوند و اجرای این ساختمان‌ها همان پروسه‌های سنتی سازی را دارند و کاهش زمان محدود در روند ساخت الزاماً دلیل بر صنعتی سازی نمی‌باشند. سیستم‌های صنعتی سازی در درجه اول با میزان پیش‌ساخته سازی(Prefabrication) طبقه‌بندی می‌شوند که در این گروه سیستم‌هایی مانند تیلت آپ(Tilt-Up)، قاب چوبی(Wood Framing)، قطعات پیش‌ســاخته فولاد سرد نورد (Cold-Formed Steel Prefabricated)، قاب‌های فولادی کم ضخامت (Light Gage Steel Framing)، قاب‌های فولادی سبک(Lightweight Steel Framing) و ساختمـــان‌های مدولار(Modular Housing) را می‌توان نام برد.

در بین همه این سیستم‌ها همگی موجب رشد تکنولوژی ساختمانی گردیده‌اند ولی LSF به دلیل فلسفه وجودی آن که دربر دارنده فراگیری مطلق برای یک ساختمان می‌باشد و می‌تواند در ترکیب با سازه‌های دیگر در تمام روش‌های ساختمانی سنتی و صنعتی به کار گرفته شود، از مزیت بیشتری برخوردار است. البته در کشور ما LSF را با قاب‌های فولادی کم ضخامت(LGS) اشتباهاً یکسان تلقی می‌کنند اما LGS یک روش ساخت و LSF یک فلسفه است که تمام مزایای صنعتی سازی و توسعه پایدار را در خود دارد.

قیمت تمام‌شده این سیستم نسبت به روش‌های سنتی

قیمت تمام‌شده این سیستم با قیمت ساختمان‌های فولادی متعارف یکسان است و البته اگر کل هزینه‌ها و فرایندهای کارگاهی اجرای یک پروژه‌ ساختمانی و مسائل توسعه پایدار نظیر انتشار گازهای سمی و تخریب و آلایندگی محیط‌زیست برای تولید مصالحی نظیر سیمان و تولید نخاله‌های ساختمانی و عمر مفید و مصرف انرژی و حفظ منابع ملی را در نظر بگیریم فولاد بسیار باصرفه‌تر از بتن و LSF برای ساختمان‌های تا ۷ طبقه صرفه بیشتری دارد.

شما میتوانید در اینستاگرام مطالب جدید ما را دنبال کنید

بیشتر بدانیم:

  1. فرم ها و چک لیست هاي ضروري براي مهندسین ناظر ،طراح و مجری
  2. محاسبات سرانگشتی ویژه مهندسین عمران
  3. مشاوره مهندس ناظر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا