دانلود دستور کار و چک لیست و گزارش و دیتیل بانک اطلاعات مهندسی
معماری

بررسی گروت به عنوان مصالح ساختمانی

بررسی گروت به عنوان مصالح ساختمانی

بررسی گروت به عنوان مصالح ساختمانی

شما میتوانید در اینستاگرام مطالب جدید ما را دنبال کنید

گروت چیست؟

گروت از آب، سیمان، ماسه و افزودنی های متداول دیگر تشکیل شده است. در واقع میتوان گروت را چیزی شبیه به همان ملات دانست که جهت پرکردن فضاهای خالی و ترک های بزرگ لایه لایه شدن و یا خرد شدن استفاده می شود و عمل پر کردن را به این وسیله میتوان انجام داد.

مهمترین مزایای گروت این است که مکانی که در آن گروت ریخته می شود را کاملا پر می کند. گروت ها به گونه ای طراحی شده اند که توان جذب نیروهای وارد و انتقال آن به بخش زیر کار داشته باشد. برای مثال در هنگام نصب انواع ماشین آلات نیروهای وارده از آنها توسط گروت به فنداسیون بتنی منتقل می شود. گروت ها باعث مقاوت های مطلوب و مطمـئن و همچنین اتصال پایدار بین گروت و سازه ای که قرار است بر روی آن گروت قرار گیرد از یک طرف و سطح زیر کار از طرف دیگر می گردند.

کاربرد گروت

گروت (به منظور گروت ریزی) در ریل های قطار، پلها و ریل ماشین آلات بکار می برند. مخلوط های گروت آماده جهت جهت مصارف مختلفی مانند زیر صفحه ستون ها، ریلها، بلت ها آنکربلت ها نصب ریل ماشین آلات پل ها حایل ها و… کاربرد دارند.

چرا ملات های مخلوط گروت آماده ترجیح داده می شوند؟

ملات های گروت طراحی شده برای گروت کاری می بایست پاسخگوی کاربرد ها عملکردها و نیاز های مشخصی همچون موارد زیر باشند:

۱-قوام یافته و سیال باشدو در حالت معمولی جاری شود.

۲- دچار جداشدگی آب و سنگدانه از هم نشده و ته نشین نشود.

۳-دچار جمع شدگی قابل ملاحظه نشود

۴-توان نگهداری آب ملات بتنی و سیمان را داشته باشد.

۵-در حداقل زمان به مقاومت مطلوب دست یابد.

مجموعه ویژگی های بالا نیازمند همگونی مخلوط مواد چسباننده و مصالح سنگی ومواد افزودنی هستند. اگر مخلوط گروت در کارگاه ساختمانی ساخته شود دانه بندی مناسب بدست نخواهد آمد و ضمانت لازم نیز امکان پذیر نخواهد بود.برای بدست آوردن درصد بهینه مواد چسبانده و مصالح سنگی و افزودنی در کارگاه ساختمانی از نظر تکنیکی تقریبا غیر ممکن خواهد بود و همچنین مقرون به صرفه نیست به همین دلیل است که از گروت های آماده برای ملات ریزی و گروت کاری استفاده می شود. ملات های آماده تحت شرایط کنترل شده و فرموله شده و از پیش مخلوط شده در کارخانه بسته بندی می شوند.

از آنجاییکه خصوصیات عملکرد این مواد ب طور دقیق مشخص و معلوم است اگر طبق راهنمای سازنده به کار رود و همچنین بطور مناسب تحکیم و عمل آوری شوند نتایج رضایت بخشی را بدنبال خواهد داشت.

گروت ریزی

به طور کلی دو روش گروت ریزی در داخل حفرات در محل اتصال آنکرو و جود دارد که عبارتند از:

۱- گروت یا ملات خشک: دراین روش ملات با استفاده از نیروی تراکمی جایگزاری می شود.

۲- گروت سیال : به علت روانی در هنگام ریختن گروت خود به خود جایگذاری می شود.

روش گروت سیال در محل هایی که حفرات تقریبا بسته و مسدود و غیر قابل دسترسی بوده و بیرون از آن گروت کاری به راحتی امکان پذیر نیست کاربرد فراوان دارد. مصرف گروت خشک با وجود رضایت در عمل در کارهای ساختمانی همیشه روش مناسبی نیست و در عمل تمایل به استفاده از روش سیال رو به افزونی است.

گروت ریزی با گروت سیمانی مناسب میباشد که که دارای خاصیت انقباضی و مقاومت بسیار بالا می باشد. گروت ریزی را میتوان جهت پرکردن فضای خالی بین صفحه نشیمن و دستگاه های صنعتی و سازه های سنگین که نیاز به تحمل لرزه و فشار بسیار زیاد است استفاده میکنند. گروت ساخت فابیر مطابق با استاندارد طراحی شده و برای گروت ریزی مناسب است. معمولا امکان گروت ریزی قبل از نصب سازه های فلزی وجود ندارد. گروت ریزی برای این انجام میشود که فضای خالی زیر بیس پلیت و فونداسیون را تراز کند در واقع برای تنظیم بیس پلیت بکار میرود بنابراین قبل از نصب اسکلت بیس پلیت باید تراز باشد.

برای گروت ریزی بهتر است که قالب از دو دو طرف رو به روی هم فاصله بیشتری با لبه پلیت داشته باشد تا در هنگام گروت ریزی از یک طرف مخلوط گروت و آب را بریزید تا هوا از طرف دیگر خارج شود. همچنین میتوان برای خارج شدن هوا ضربه های کوچکی به آن زد.

محدودیت های استفاده از گروت:

– فقط برای کارهای دوغاب ریزی استفاده شود.

– فقط در سطوح تمیز استفاده شود.

حداقل ضخامت دوغاب ریزی:

سه برابر بزرگتر از اندازه سنگدانه دوغاب

دمای محیط :

صفر الی سی درجه سانتیگراد – دور از یخبندان

آماده سازی سطح

بتن و ملات و سنگ باید سالم تمیز و عاریاز روغن گریس و یا شیره سیمان و یا ذرات سست باشد.فولاد و آهن باید تمیز و عاری از چربی و گریس باشد و همچنین نباید زنگ زده و پوسته شده باشد.

انواع گروت

۱- گروت منبسط شونده بر پایه سیمان

۲- گروت سیمانی اصلاح شونده

۳- گروت اپوکسی دو جزئی و یا سه جزئی

۴- گروت آماده منبسط شونده
هر کدام از انواع گروت ها خصوصیات عملکردی مشخص و منحصر به فردی دارند که بسته به شرایط و خواسته های مورد نیاز استفاده می شوند.

گروت

گروت سیمانی منبسط شونده

گروت سیمانی منبسط شونده دارای مقاومت اولیه و نهایی بالا و زودرس که به دمای آب و هوایی محیط و زمان مصرف بستگی دارد.این گروت به صورت پودر خشک بسته بندی شده آماده مصرف است و دارای سنگدانه میباشد در هنگام ترکیب با آب دارای خصوصیت ویژه انبساط حجمی دو مرحله است. انبساط اولیه آن حاصل تصعید گاز ها بوده و هنگامی بوقوع می پیوندد که پودر آن با آب ترکیب شود و به مدت ۱۵ تا۳۰ دقیقه بطول می انجامد. مرحله دوم انبساط در اثر واکنش شیمیایی گیرش ملات است که یک یا دو روز پس از مخلوط شدن آغاز می شود.

کاربرد گروت سیمانی

– در زیر صفحه ستون ها و بیس پلیت صنعتی – کاشت بولت – پمپ تزریق بتن مصرف عمومی آن به عنوان یک ملات بون جمع شدگی و روان با کمترین خلل می باشد.

مزایای گروت سیمانی

گروت سیمانی منبسط شونده حاوی تمامی افزودنی های لازم و مواد مورد نیاز سیمانی و سنگدانه می باشد و نیاز به هیچ چیز دیگر به جز آب ندارد.این گروت دارای سنگدانه های آهنی نمیباشد بنابراین دچار زنگ زدگی و خوردگی نمی شود.

گروت سیمانی دارای افزایش حجم کنترل شده ای است که با ایجاد انبساط گازی در مرحله بتن تازه جمع شدگی و نشست راجبران می کند. مقاومت فشاری آن در کوتاه مدت و دراز مدت زیاد است.

بسته بندی و شرایط نگه داری گروت سیمانی

گروت سیمانی در سطل های ۳-۱۰-۲۰-۲۵ کیلوگرمی و یا در کیسه های ۲۰ و ۲۵ کیلوگرمی آماده تحویل می باشد . این گروت در بسته بندی های اصلی باید بدور از رطوبت و گرمای شدید و حداقل ۱۲ ماه قابل استفاده است.

روش مصرف گروت سیمانی

گروت سیمانی در دو حالت روان و خمیری قابل استفاده است. در صورت نیاز به حالت روان و تراز شونده هر کیلوگرک از آن را با ۱۵۰ تا۲۰۰ سی سی آب مخلوط نموده و استفاده کنید. استفاده بیش از حد از آب مقاومت فشاری را دچار آسیب خواهد نمود. در صورت نیاز به حالت خمیری هر کیلوگرم را با ۱۳۵ تا ۱۴۵ سی سی آب مخلوط نموده و استفاده کنید. قبل از مصرف گروت سیمانی سطح را از هرگونه آلودگی پاک کنید

در مناطق گرمسیر حتی المقدور برای آب مورد نیاز گروت سیمانی از آب سرد استفاده میشود.

زمان لازم برای مصرف گروت سیمانی ۱۵ دقیقه تا ۲ ساعت می باشد.

گروت پلیمری

گروت سیمانی اصلاح شده با مواد پلیمری دارای دو جزء می باشد :

جزء مایع : رزین پلیمری

جزء مایع دوم : مخلوط سیمان با مقاومت بالا و دانه بندی ویژه با ماسه سیلیسی شکری با بهترین خواص روان کنندگی است.

در هنگام گروت ریزی کافی است این دوجزء با هم مخلوط شوند.

فواید گروت پلیمری

۱- مقاومت کششی و خمشی بالا

۲- خاصیت آب بندکنندگی مطلوب

۳- مقاومت سایشی بالا

۴- پیوندی قوی با زیر سازی معدنی

۵- مقاومت بالا در برابر اثر آب شور دریا

کاربرد گروت پلیمری

جاه های بتنی
کف سازی های صنعتی
باند فرودگاه ها
محل های پارک ماشین
جایگذاری زیر پل ها و غیره

روش مصرف گروت پلیمری

سطح زیر کار گروت پلیمری باید تمیز، محکم و عاری از هرگونه چربی، گرد و غبار، رنگ، روغن و ذرات سست باشد. ظرفی که پودر ملات پلیمری و آب در آن مخلوط میشوند باید متناسب با سرعت کار و حجم اختلاط انتخاب شود. اختلاط پودر ملات پلیمری با آب باید با استفاده از همزن برقی (دریل+پره) صورت پذیرد. به هر کیسه ۲۵ کیلوگرمی ملات پلیمری باید حدود ۷/۸ لیتر آب اضافه شود. آب را رون ظرف ریخته همزن برقی را روشن کرده و ملات پلیمری به آرامی به آن اضافه می شود . عمل اختلاط ملات پلیمری تا حصول مخلوطی یکنواخت و همگن ادامه پیدا می کند .

پیــش از اجـــرای مخـــلوط آماده ملات پلیمری سطوح زیرکار مرطوب میشود. ملات پلیمری آماده شده را به وسیله ماله یا کاردک روی سطوح مرطوب شده استفاده میکنند. همیشه آن مقدار پودر ملات پلیمری را با آب مخلوط شود که حداکثر در مدت زمان کمتر از ۲۰ دقیقه مورد استفاده قرار گیرد.پس از نیمه خشک شدن ملات پلیمری اجرا شده، تمامی سطوح تا ۲۴ ساعت بعد با آب مرطوب نگه داشته میشوند.

گروت اپوکسی

گروت اپوکسی شکل پذیر و بدون حلال و شامل ۳ جزء می باشد:

رزین اپوکسی بیس فنول آ ،هاردنر پلی آمینی و پرکننده (فیلر) می باشد

در هنگام مصرف کافی است ۳ جزء باهم مخلوط شوند.

خصوصیات گروت اپوکسی

از ویژگیهای گروت اپوکسی استحکام و چسبندگی بالای آن است که علاوه بر بالا بودن مقاومتهای مکانیکی و شیمیائی، ماده ای ایده آل جهت انواع کارهای تعمیراتی و نصب ماشیـن آلات فوق سنگین که نیاز به چسبندگی زیاد و مقاومتهای فشاری و خمشی بسیار بالا دارند می باشد.
فواید گروت اپوکسی
– سخت شدن سریع سازه که بستگی به دمای محیط دارد – مقاومت در برابر ارتعاشات شدید

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا