دانلود دستور کار و چک لیست و گزارش و دیتیل بانک اطلاعات مهندسی
مرجع مهندسین

بلوک های سقفی یونولیتی (پلی استایرن) و حوادث ناشی از عدم رعایت استانداردها

بلوک های سقفی یونولیتی (پلی استایرن) و حوادث ناشی از عدم رعایت استانداردها

بلوک های یونولیتی «پلی استایرن» مدتی است که برای ساختمان سازی در تهران و در آپارتمان های بلند به دلیل سبکی و کم هزینه بودن مورد استقبال انبوه سازان قرار گرفته است. این بلوک ها، در برابر آتش به راحتی حجم خود را از دست می دهند و تنها اشکال این بلوک ها، کمی مقاومت در برابر حرارت و شعله وری آنها است.با وجود پوشش نسوزی که زیر و روی این بلوک را محصور کرده است، در صورت آتش سوزی در ساختمان، این بلوک ها تنها تا ۲۰ دقیقه تاب مقاومت در برابر حرارت را دارند. ایمنی اماکن مسکونی در برابر حریق و حادثه از جمله مواردی است که باید از نظر ایمنی شهری مورد توجه قرار گیرد. در ایمنی یک ساختمان موارد زیادی نقش دارد که می توان به مصالح به کار رفته در آن به عنوان یکی از مهم ترین موارد اشاره کرد.بلوک های سقفی پلی استایرن نقش باروری ندارند و به همین دلیل در برابر زلزله ایمن هستند.

انواع بلوک های سقفی یونولیتی (پلی استایرن):

  1. قابل اشتعال
  2. غیر قابل اشتعال
    در صورتی که از جنس مرغوب این بلوک ها در ساختمان سازی استفاده شود، در برابر آتش مقاوم تر خواهند بود. نوع غیرقابل اشتعال این بلوک ها نیز با رعایت ضوابط محدود شود تا از حریق های گسترده در ساختمان ها جلوگیری شود.

وزن بلوک های سقفی یونولیتی (پلی استایرن):

 وزن هر قطعه بلوک سیمانی که در ساختمان سازی به کار می رود، ۱۵ کیلوگرم است، در حالی که وزن بلوک های یونولیتی بسیار ناچیز است و تا اندازه بسیار زیادی موجب پایین آوردن وزن ساختمان می شود.

ماده اولیه بلوک های سقفی یونولیتی (پلی استایرن) :

ماده اولیه یونولیت پروپان است و در پتروشیمی به شکل جامد در آمده یونولیت اولا نام یک شرکت در ایران است و اخیرا این ماده را تحت عنوان پلاستوفوم ( پلی استایرن انبساطی ) نام می‌برند.

ضریب های عایق بودن بلوک های سقفی یونولیتی (پلی استایرن):

  • ۱۰ سانتی متر یونولیت معمولی در برابر صدا ۴۲ دیزبل عایق است.

  • ۱۰ سانتی متر یونولیت معمولی در برابر گرما ۳۵ % عایق است.

ویژگی های بلوک های پلاستو فوم

  1. سبکی قطعه بلوک به ابعاد
  2. کاهش ۳۰ درصدی حجم بتن
  3. کاهش مصرف فولاد
  4. کاهش مصرف تیرچه
  5. صرفه جویی در مصرف قالب بندی

ضوابط فنی برای استفاده از بلوک های سقفی پلی استایرن منبسط شده در سیستم سقف تیرچه بلوک

 بلوک های سقفی از نوع پلی استایرن منبسط شده ۱ در صورتی عملکرد مناسب و قابل قبول خواهند داشت که مواردی از قبیل ایمنی در برابر آتش، رواداری های ابعادی، مقاومت مصالح (که می تواند با دانسیته مصالح ارتباط داشته باشد)، شکل هندسی و روش اجرایی مناسب در آن رعایت گردد. بنابراین لازم است تا مشخصات بلوک تولیدی با ضوابط زیر انطباق داشته و در اجرا نیز از روش ها و محافظت های صحیح بهره گیری گردد. بدیهی است که سیستم سقف تمام شده باید علاوه بر تطابق با این ضوابط، مانند سایر سیستم های ساختمانی به طور کامل با مقررات ملی ساختمان و کلیه ضوابط و آئین نامه های مصوب مرتبط مطابقت نماید.

الزامات ایمنی بلوک های سقفی پلی استایرن در برابر آتش

  •  تنها استفاده از انواع کندسوزشده بلوک های سقفی پلی استایرن منبسط شده مجاز بوده و استفاده از انواع غیرکندسوز ممنوع است.
  • تولید کنندگان موظف می باشند مدارک لازم دال بر استفاده از مواد اولیه از نوع کندسوز شده برای تولید بلوک را به شرح زیر ارائه نمایند :
    مواد اولیه (پودر پلی استایرن منبسط شده محصول کارخانجات پتروشیمی ) باید از نوع کندسوز باشد. در این زمینه باید مدارک فنی معتبر از کارخانه فروشنده مواد اولیه اخذ گردد. مدارک فوق باید قرار گرفتن ماده اولیه از نظر واکنش در برابر آتش را، بر اساس استانداردهای معتبر بین المللی، در یکی از گروه های زیر نشان دهد:
  1. EN 13501 یا گروه های بهتر از آن مطابق با استاندارد ۱D گروه
  2. DIN یا گروه های بهتر از آن مطابق با استاندارد ۴۱۰۲ B گروه ۱
  3. BS 3837 مطابق با استاندارد ۱ A تیپ
  4. ASTM E مطابق با استاندارد ۸۴ A گروه
  • برای حفاظت ازبلوک سقفی پلی استایرن و جلوگیری از برخورد مستقیم هرگونه حریق احتمالی با بلوک لازم است تا زیرسقف به وسیله پوشش مناسب محافظت شود. پوشش باید به تیرها و تیرچه ها متصل و مهار گردد . اتصال مستقیم به بلوک پلی استایرن (مانند گچ کاری مستقیم بر روی بلوک بدون استفاده از اتصالات مکانیکی ) به تنهایی قابل قبول نیست. انواع پوششهای مورد پذیرش به شرح زیر می باشند:
  • پوشش گچ یا پوششهای محافظ پایه گچ- پرلیت یا گچ – ورمیکولیت یا تخته گچی به ضخامت حداقل ۵ سانتی متر که به نحو مناسب و مستقل از بلوک به سقف سازه ای مهار شده باشد.
  • اتصال مستقیم اندود به بلوک با هر شکل هندسی (اعم از معمولی یا دارای انواع شیار ) به تنهایی و بدون استفاده از اتصالات مکانیکی به هیچ وجه مجاز نبوده و ضرورتاً باید از اتصالات مکانیکی مهار شده به تیرها و تیرچ ه ها (نظیر سیستم رابیتس )استفاده شود. لذا تولیدکنندگان موظف هستند از ارائه هر گونه اطلاعات شفاهی یا کتبی به مصر ف کنندگان که مغایر با این موضوع باشد، خودداری نمایند.
  • از آنجایی که دیوارهای بین واحدهای مستقل (مانند دیوار بین آپارتمان های مسکونی یا واحدهای تجاری، اداری مستقل و غیره ) در هر ساختمان باید دارای مقاومت در برابر آتش باشند، این دیوارها باید از لایه بلوکهای پلی استایرن عبور کرده و تا زیر سقف سازه ای (یعنی زیر تیرچه یا بتن ) امتداد داشته باشند یا به طور مناسب از مصالح حریق بند استفاده شود، به گونه ای که بلوکهای پلی استایرن در این قسمت بین دو فضای مجاور پیوستگی نداشته باشند و از گسترش هر گونه حریق احتمالی بین دو فضایی که به وسیله دیوار مقاوم در برابر آتش از یکدیگر جدا شده اند، جلوگیری گردد.

انبارکردن بلوکها در کارگاه ساختمانی :

  1.  بلوک های سقفی پلی استایرن منبسط شده در محل کارگاه ساختمانی به دور از هر گونه مواد قابل اشتعال (نظیر رنگها ، حلالها یا زباله های قابل اشتعال) نگهداری شوند.
  2. محل نگهداری باید به گونه ای باشد که از احتمال ریزش یا تماس براده های داغ یا جرقه های ناشی از جوشکاری یا هر گونه شیء داغ دیگر با بلوکها در کارگاه ساختمانی پیشگیری شود.
  3. محل انبار اصلی بلوکها حتی الامکان به دور از محل عملیات ساختمانی باشد تا از سرایت هر گونه شعله یا حریق احتمالی به محل انبار اصلی جلوگیری شود.
  4. توصیه می گردد که از انبار کردن بلوکها به حجم بیش از ۶۰ متر مکعب خودداری شود. در صورت نیاز به انبار کردن مقادیر بیش از ۶۰ متر مکعب، بلوکها به قسمتهای با حجم حداکثر ۶۰ متر مکعب تقسیم شده و بین هر دو قسمت حداقل ۲۰ متر فاصله وجود داشته باشد
  5.  کلیه کارگران و کارکنان باید نسبت به عدم استفاده از هرگونه شعله و نیز عدم استعمال سیگار در مجاورت محل نگهداری بلوکها توجیه شوند و استفاده از تابلوی استعمال دخانیات ممنوع در مجاورت محل نگهداری بلوکها الزامی است. تعدادی کپسول آتش نشانی نیز در نزدیکی محل نگهداری بلوکها پیش بینی گردد.

الزامات مکانیکی :

  • حداقل مقاومت بلوکهای تولیدی در برابر بارهای حین اجرا باید برابر با ۲۰۰ کیلوگرم به ازای هر ۳۰ سانتی متر طول بلوک باشد. این بار باید در نواری به عرض حداکثر ۷ سانتی متر در وسط بلوک اعمال شود.
  • تذکر: آزمایشها نشان می دهند که به علت تفاوتهای موجود در مواد اولیه و فرآیند تولید، چگالی دقیقی برای کسب مقاومت مذکور در فوق نمی توان مشخص کرد. با این وجود به عنوان یک راهنمای کلی انتظار می رود که در صورت تولید مناسب، بلوکهای با عرض ۵۰ و ارتفاع ۲۵ سانتی متر با دانسیته حدود ۱۴ ۱۳ کیلوگرم بر متر مکعب مقاومت مورد نظر کسب شود. ضمناً با فرض شرایط یکسان از نظر مواد اولیه، فرآیند تولید و ضخامت بلوک، هر چه که عرض بلوک افزایش یافته یا ارتفاع آن کاهش یابد، به چگالی بیشتری برای کسب مقاومت لازم نیاز خواهد بود.
  • لازم است تا کارخانجات تولیدکننده بلوک های سقفی پلی استایرن منبسط شده دارای آزمایشگاه حداقل برای کنترل رواداری های ابعادی و باربری بلوک باشند . در این آزمایشگاه باید باربری بلوکها با استفاده از جک با بار معادل ۲۰۰ کیلوگرم و بصورت نواری بر روی بلوکهای به طول ۳۰ سانتی متر مورد آزمایش قرار گیرد (مطابق شکل زیر ). بلوکی که به این شکل آزمایش می شود، نباید دچار هیچگونه شکست یا گسیختگی گردد.
  • استفاده از بلوک های با طول کمتر از ۳۰ سانتی متر ممکن است خطر شکست بلوک را در پی داشته باشد . لذا به مصرف کنندگان توصیه می شود از به کار بردن بلوک های با طول کمتر خودداری نمایند. همچنین هرگونه تولید و یا ارائه بلوک های به طول کمتر از ۳۰ سانتی متر به مصرف کنندگان ممنوع است.
  • استفاده از بلوک های توخالی با طول کمتر از بلوک کامل (برش آن به قطعات کوچکتر از یک بلوک کامل ) ممنوع است.
  • برای بلوک های دارای حفره که در ابتدا و انتهای دهانه یا در مجاورت پلهای اصلی یا در مجاورت تیرهای عرضی و یا در هر محلی که امکان ورود بتن به داخل حفره ها وجود داشته باشد، قرار می گیرند، به منظور جلوگیری از سنگین شدن سقف و هدر رفتن بتن باید تمهیدات لازم برای بستن حفره های بلوک به وسیله درپوش ها یا پرکننده های مناسب به نحو مطمئن به عمل آید تا از ورود بتن به داخل آن جلوگیری شود و یا اصولاً در این قسمتها از بلوک های توپر استفاده شود.

الزامات ابعادی:

  • ۲۷میلی متر باشد. از آنجایی که افزایش عرض لبه نشیمن این نوع بلوک ها (در ± ۱-۳     عرض لبه نشیمن بلوک ها در محل قاعده باید ۲ مقایسه با بلوک های سفالی و بتنی ) سبب  کاهش عرض موثر جان تیرچه بتنی می گردد، لذا برای جبران آن توصیه می شود عرض فوندوله  تیرچه در هنگام ساخت حداقل برابر ۱۴ سانتیمتر درنظر گرفته شود.
  • رعایت پخی در دو لبه فوقانی به ارتفاع ۵ و قاعده ۵ سانتی متر به منظور تسهیل در عبور بتن به داخل تیرجه ها الزامی است.
  • حداکثر رواداری طول، عرض و ضخامت بلوک از مقدار اسمی اعلام شده، به شرح زیر باشد:
  • طول بلوک در هر نقطه حداکثر ۵± میلی متر به ازای هر متر طول اسمی بلوک و عرض بلوک حداکثر ۳± میلی متر با عرض اسمی بلوک می تواند تفاوت داشته باشند. ضخامت هیچ نقطه اندازه گیری شده از بلوک نباید بیش از ۵± میلی متر با مقدار اسمی تفاوت داشته باشد.
  • کلیه لبه های بلوک ها (به غیر از محل های پخی در لبه های فوقانی ) باید گونیا باشند. رواداری مجاز برای انح راف از گونیا بودن لبه های طولی و عرضی حداکثر ۵± میلی متر به ازای هر ۱۰۰۰ میلی متر طول یا عرض نمونه می باشد. حداکثر انحراف از گونیا بودن لبه ضخامت ۳± میلی متر می باشد.

مشخصات ظاهری:

  • بلوک ها باید دارای ظاهر سالم و یکپارچه باشند . سطح بلوک باید نسبتاً صاف باشد و بین دانه های پلی استایرن فاصله مشخص ظاهری وجود نداشته باشد.
  • لازم است تا نام تولید کننده، کندسوز بودن محصول، حداقل چگالی و اندازه های طول، عرض و ضخامت بلوک بر روی تمام بلوک های تولیدی کارخانه حک یا چاپ یا برچسب شود. در صورت استفاده از چاپ یا برچسب، این کار باید به نحو تثبیت شده صورت گیرد، به گونه ای که امکان پاک شدن یا برآمدن ساده در حین نقل و انتقال یا سوءاستفاده توسط افراد وجود نداشته باشد .

عایق داخل پانل ها :

این دو سطح مشبک فولادی ماده عایقی از جنس پلی استایرن کند سوز  گرید (F )و یا عایق های شناخته شده دیگر با ضخامت های مناسب قرار دارد که کاربرد این عایقها در جلوگیری از تبادل حرارت و برودت و صدا به تناسب موقعیت ساختمان، عملکرد خوبی دارد و در آزمایشات انجام شده بر روی یک قطعه پانل که شرایط مناسب ساخت و نصب و بتن پاشی را گذرانیده باشد نشان داده است که دیوار ۱۰ سانتی متری ( شبکه ۵/۷ با عایق ۶ سانتی متری پلی استایرن و اندود سیمانی طرفین ) معادل ۶۰ سانتی متر دیوار آجری خاصیت عایق بودن را دارا است.

کاربردهای بلوک های سقفی

  1. ساختمان و ویلا سازی
  2. صنعت نفت و پتروشیمی و آب و فاضلاب
  3. ساختمان های بلند مرتبه
  4. عایق بندی حرارتی و رطوبتی
  5. سوله و سیلو و سازه های بلند

کاربردهای بلوک های سقفیدر ساختمان :

پانل را می توان جهت دیوارهای محیطی و جداکننده های داخلی ساختمانها به کار گرفت بیشترین کاربرد این محصول در ساختمان های مرتفع می باشد زیرا در طراحی و ساخت چنین ساختمانهایی کاهش منطقی وزن مصالح ( بار مرده ) مد نظر است که با استفاده از این محصول دستیابی به این مهم مقدور می گردد زیرا وزن یک متر مربع دیوار آجری ۲۲ سانتی متری با ملات ماسه سیمان و اندود طرفین بیش از ۴۵۰ کیلوگرم می باشد در اندودهای ( از نوع سبک ) طرفین کمتر از ۱۰۰ کیلوگرم وزن دارد و طبعا به کار گیری پانل کاهش بار مرده ساختمانهای بلند مرتبه را به طرز چشم گیری موجب می گردد با پانلها می توان ساختمانهای یک یا دو طبقه را بدون استفاده از اسکلت فلزی بنا کرد و به عنوان دیوارهای باربر تقسیم کننده و همین طور سقف از آن بهره گرفت. پانل به جهت خود ایستا بودن در اجرای دیوار بلند سالن های سوله و سیلوها و آشیانه های هواپیما کاربرد موثر و مطمئن دارد.

پانل ها به جهت سبک بودن و حمل آسان آن در مناطق صعب العبور قطعه ای کاملا مفید جهت ویلاسازی و انبوه سازی می باشد. ایستایی و مقاومت بالای سیستم موجب می شود که ساختمان های یک تا دو طبقه را بدون استفاده از اسکلت فلزی بنا کرد و اجرای سقف مسطح و شیبدار و گنبدی و … از قابلیتهای کم نظیر این قطعه مفید ساختمانی می باشد. دیوار و سقف عایق دار ویلاهای احداثی موجب صرفه جویی انرژی بوده و پایداری بنا در برابر زلزله فرایند ویژه سیستم است.

کاربردهای بلوک های سقفیدر صنعت نفت و پتروشیمی و آب و فاضلاب :

ایجاد حفاظ بتنی مسطح عایق دار بر روی جداره خارجی مخازن فلزی مواد نفتی و آمونیاک همچنین منابع فلزی و یا بتنی آب و فاضلاب نیز یکی دیگر از ویژگیهای منحصر به فرد پانل می باشد ساخت مخازن هوایی آب مصرفی شهرها و روستاها در نقاط گرمسیر و یا سردسیر کشور با پانلها موجب صرفه جویی در مصرف آب و انرژی خواهد بود.

کاربردهای بلوک های سقفیدر ساختمان های بلند مرتبه :

استفاده از پانل ها در ساختمان های بلند مرتبه به عنوان دیوارهای محیطی و میانی به جهت سبک بودن نسبت به سایر مصالح و بار مرده ساختمان را به طور چشمگیری پایین آورده و در نتیجه فونداسیون و اسکلت با کاهش قابل توجهی رو به رو خواهد بود. سهولت بالا کشیدن قطعات در ارتفاع و دستیابی به فضای مفید بیشتر و حذف کنده کاری و تخریب تاسیساتی حذف گچ و خاک و عایق مناسب صوتی و حرارتی و برودتی، حذف نعل درگاه و سرعت در اجرا و در نهایت بازگشت سرمایه گذاری در کوتاهترین زمان از دیگر مزایای استفاده از سیستم ساختمانی پانل در بلند مرتبه سازی می باشد کاهش مصرف انرژی و پایداری اطمینان بخش ساختمان در برابر زلزله را نباید فراموش نمود.

کاربردهای بلوک های سقفیدر عایق بندی حرارتی و رطوبتی :

یکی دیگر از مشکلات اساسی که دراکثرسازه ها به چشم می خورد مشکل نم و رطوبت می باشد که در بعضی مواقع خسارات جبران ناپذیری را به سازه ها و ساختمان وارد می نماید و یکی از راهکارهای مقابله با آن عایقکاری رطوبتی می باشد.در ایران با توجه به اقلیم و آب و هوا و نیز وجود منابع عظیم نفتی متداولترین عایق رطوبتی قیر و گونی می باشد که با پیشرفت تکنولوژی این روش جای خود را به عایقهای پیش ساخته داده است. اما با پیشرفت علوم و نیز گرانی مواد نفتی و قیر در بعضی موارد عایقهای پیش ساخته نیز مقرون به صرفه نبوده و مهندسان را به آن داشت تا از مواد شیمیایی جهت عایق بندی سازه استفاده کنند که هم از نظر اقتصادی و هم از نظر کیفیت و کارایی بتواند با سایر عایقها رقابت کند. بعد از تحقیقات متعدد مهندسان موفق شدند که با استفاده از رزینهای اکریلاتی و استایرنی که با آب حل می شود، عایق رطوبتی جدیدی بسازند که صورت یک لایه mm1 روی سطوح مورد نیاز اجرا می شود و انعطاف پذیرنیز می باشد.

کاربردهای بلوک های سقفیدرسوله و سیلو و سازه های بلند :

  1. سرعت اجرای بالا
  2. وزن کم دیوار (kg/m^2200 )و تاثیر آن در کاهش وزن اسکلت و کاهش مقاطع شناژ و فونداسیون .
  3. کاهش ضخامت دیوار ازcm45 اندود سیمان + cm35 دیوار ) به cm15
  4. خاصیت جذب انرژی و نیروی ارتعاش و ضربه ماشین آلات و جرثقیل های مورد استفاده در سالن .
  5. ضریب هدایت حرارتی پائین و تاثیر آن بر کاهش پرت حرارتی .
  6. شاخص کاهش موارد بالا نسبت به دیوارهای مشابه و کم نمودن آلودگی صوتی و جلوگیری از انتقال صوتی دستگاهها.
  1. قابلیت اجرایی پانل برای دیوارهای بلند تا ارتفاع ۹ متر و دهانه ۶ متر بی نیاز مهاربندی جانبی و آهنکشی اضافی (ساپورت) .
  2. کمک به سازه ساختمان در جهت تحمل نیروی جانبی.
  3. پایداری سیستم پوما در برابر طوفان و زلزله های مخرب.
  4. امکان اجرای سقف کاذب سالنها با سیستم پانل در نتیجه باکس (box) شدن سالن به ویژه در کارخانه های تولید مواد غذایی وبهداشتی و پزشکی .

نحوه اجرا  بلوک های سقفی:

  • بافت شبکه های فلزی با استفاده از مفتول های مقاوم با ضخامت های ۵/۲، ۳و۴ میلیمتر در طول ۳و عرض ۱ متر با چشمه های پنج سانتی متر.(ضخامت و اندازه ها در صورت نیاز قابل تغییر می باشد).
  • تولید و برش فوم از جنس پلی استایرن در ضخامت های مورد نیاز وابعاد شبکه های فلزی بافته شده .
  • قرار دادن قطعات فوم ها بین شبکه های بافته شده و اتصال آنها به یکدیگر با استفاده از مفتولهای اشاره شده بصورت شبکه های فضایی و با فواصل ،۵/۷،۱۰ ودر صورت لزوم اندازه های مورد نیاز توسط ماشین آلات مربوطه.قطعات پانل ها با قرار گرفتن در کنارهم مطابق نقشه ها و اندازه های مورد نظر توسط شبکه های اتصال ساده، گونیا و u شکل و متناسب با محل مصرف با استفاده از بست های مخصوص که برای این کار طراحی شده یا سیم نرم آرماتور بندی به یکدیگر بسته می شوند.
  • در محل بازشوها (دربها و پنجره ها ) بمنظور تقویت و حفظ یکپارچگی دیوار، اطراف آنها با شبکه اتصال ساده بصورت قاب دور پنجره و درب، روی پانل بسته می شود. لوله کشی های آب و برق پس از نصب پانل با استفاده ازفضای بین فوم و شبکه فلزی انجام شده و در مواردی که قطر لوله ها بیشتر از فاصله موجود باشد و ضرورتاً مفتول شبکه فلزی در طول مسیر لوله ها قطع می گردند، پس از اجرای لوله ها بایستی روی آنها با شبکه های اتصال ساده پوشانده شود.
  • بتن پاشی روی پانل ها : پس از اتمام مرحله نصب پانل ها ، چهار چوب درب ها ، قاب و پنجره ها ، لوله کشی آب و برق انجام کنترل نهایی و اطمینان از صحت وتکمیل کلیه مراحل نصب ، عملیات بتن پاشی روی پانل ها با استفاده از پمپ های بتن پاش یا دستگاه شات کریت و در صورت عدم وجودآن بصورت دستی و با روش سنتی در سه مرحله انجام می گردد.
  • درصورتیکه نمای داخلی یا خارجی این دیوارها نصب سنگ ، آجرنما، کاشی ، سرامیک و… مدنظر بوده و اجرای آن با دوغاب ریزی پشت کار همراه باشد ، بایستی پس از اولین مرحله بتن پاشی و قبل از اینکه مفتولهای شبکه فلزی پانل ها کاملا در داخل بتن قرارگیرند نماسازی با مصالح موردنظر با روشهای خاص خود صورت گیرد پس از نصب سنگ ،کاشی و سرامیک و اتمام سیمان کاری آستر سایر قسمتها که بایستی حداقل ۵/۲ سانتی متر روی شبکه های فلزی پانل ها را پوشش نماید، نازک کاری با استفاده از گچ، سیمان تخته ماله ای و … با حداقل ضخامت روی سطوح آماده شده امکان پذیر می باشد.

حوادث مرتبط بابلوک های سقفی یونولیتی (پلی استایرن):

  1. آتش سوزی در طبقه منفی یک ساختمان 12 طبقه در حال ساخت در ساعت 15:18 دقیقه روز سه شنبه 97.3.29
    در محل حادثه یک ساختمان 12 طبقه در حال احداث دیده می شد که در قسمت انبار آن به مساحت 200 متر مربع مقداری مصالح ساختمانی بر روی هم انباشته شده و دچار آتش سوزی شده بود.
    با توجه به قابل اشتعال بودن مواد و وجود سقف های یونولیتی، آتش سوزی به سرعت از طریق سقف در حال سرایت به طبقات دیگر بود.
    آتش نشانان با استفاده از تجهیزات خاموش کننده و کشیدن چند رشته لوله آبدهی آتش سوزی را پیش از سرایت به طبقات مهار و خاموش کردند اقدام سریع جهت خاموش کردن آتش را انجام دادند و توانستند پیش از سرایت آتش به طبقات بالا آن را خاموش کنند.
    در این حادثه تعداد زیادی از کارگران در طبقات ساختمان محبوس شده بودند که گروهی از آتش نشانان با تجهیز خود به دستگاه های تنفسی به طبقات بالاتر رفتند و کارگران را به خارج از ساختمان و مکان امن منتقل کردند.
    آتش نشانان پس از ایمن سازی محل حادثه و ارائه تذکرات ایمنی به کارگران به ماموریت خود پایان دادند.
    حادثه بلوک یونولیتی

  2. یک ساختمان 6 طبقه مسکونی در حال احداث  در ساعت 22:39دوشنبه 97.3.28 براثر بی احتیاطی کارگران آتش گرفت و یک کارگر نیز مصدوم شد.
    طبقه همکف یك ساختمان 6 طبقه در حال ساخت به علت نشتی گاز از سیلندر گازمایع و اجاق خوراك پزی دچار آتش سوزی شد.
    به دنبال این حادثه، شعله های آتش به یونولیت های سقف و دیگر سیلندر های مجاورآن سرایت کرد و همچنین یکی از کارگران مرد 25 ساله از قسمت دست دچار سوختگی شد.
    بختیاری تصریح کرد: آتش نشانان با رعایت اصول ایمنی و با استفاده از یك رشته لوله آبده به سرعت به مقابله با شعله های آتش پرداختند.
     آتش نشانان پس از مهار شعله های آتش و تحویل مصدوم به تیم پزشكی اورژانس حاضر در محل به كار خود خاتمه داده و پس از دادن تذكرات ایمنی به مالك ساختمان به ایستگاه های مربوطه مراجعت کردند.

آخرین ویرایش: 1399/04/30

شماره ویرایش: دوم

بیشتر بدانیم:

  1. مقایسه انواع بلوک در ساختمان وکاربرد آنها
  2. مقایسه انواع سقف ها و بهترین و بدترین نوع سقف
  3. فرم ها و چک لیست هاي ضروري براي مهندسین ناظر ،طراح و مجری
  4. محاسبات سرانگشتی ویژه مهندسین عمران
  5. مشاوره مهندس ناظر

منبع
125.tehran

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا