دانلود دستور کار و چک لیست و گزارش و دیتیل بانک اطلاعات مهندسی
مرجع مهندسین

30 نکته ایمنی و دستورالعمل جوشکاری1399

30 نکته ایمنی و دستورالعمل جوشکاری1399

جوشکاری با گاز اکسیژن و استیلن(جوشکاری فورجینگ‌)

تجهیزات و وسایل اولیه این روش شامل سیلندر گاز اکسیژن و سیلندر گاز استیلن یا مولد گاز استیلن و رگولاتور تنظیم فشار برای گاز و لوله لاستیکی انتقال دهنده گاز به مشعل و مشعل جوشکاری است.

استیلن ‌و بوی بد در فشار بالا ناپایدار و قابل انفجار است و نگهداری و حمل و نقل آن نیاز به رعایت و مراقبت بالا دارد. فشار گاز در سیلندر در حدود ۲۲۰۰ PSI است و رگولاتورها این فشار را تا زیر ۱۵ PSI پایین می‌آورند.‌ به سمت مشعل هدایت می‌شود‌. در فشارهای بالا ایمنی کافی وجود ندارد. توجه به این نکته نیز ضروری است که اگر بیش از ۱ مترمکعب در ساعت از استیلن استفاده شود، از سیلندر استن بیرون خواهد زد که خطرناک است.

30 نکته ایمنی و دستورالعمل جوشکاری1399
تجهیزات و وسایل اولیه این روش شامل سیلندر گاز اکسیژن و سیلندر گاز استیلن یا مولد گاز استیلن و رگولاتور تنظیم فشار برای گاز و لوله لاستیکی انتقال دهنده گاز به مشعل و مشعل جوشکاری است.

دستورالعمل حفاظتی جوشکاری با کپسول‌های استیلن

  1. محل جوشکاری و محل استقرار کپسول‌های استیلن باید حداقل ‌۱۴ متر از یکدیگر فاصله داشته باشند تا ‌از برخورد و رسیدن جرقه به کپسول‌ها و احتمال انفجار و آتش‌سوزی جلوگیری شود.
  2. چنانچه شیر خروج اسیتلن یخ بزند باید با آب گرم یا کیسه شن داغ آنرا گرم و باز کرد.
  3. کپسول‌های محتوی گاز اسیتلن و همچنین کپسول‌های خالی و نیز کپسول‌های اکسیژن را باید همیشه بطور ‌قائم روی زمین قرار داد و با زنجیر و تسمه طوری آنها را به دیوار مهار کرد که مانع از واژگون شدن آنها شود.
  4. شیر باز و بسته شدن گاز باید سالم باشد و خوب کار کند.
  5. کپسول اسیتیلن را نباید در معرض حرارت نور خورشید ،بخاری کوره ‌یا تنور قرار داد.
  6. هرگز نباید بطور ناگهانی شیر کپسول اکسیژن را بطور کامل باز کرد زیرا موجب سوختن شیر تقلیل فشار ‌می‌شود و آتش سوزی بوجود می‌آید.
  7. هرگز نباید شیر کپسول اکسیژن را روغن کاری و گریس کاری کرد؛ زیرا در صورت آلوده بودن شیر کپسول‌ ‌اکسیژن، به محض باز کردن انفجاری در شیر، تقلیل فشار رخ می‌دهد و کارگر جوشکار را دچار سوختگی شدیدی می‌کند.
  8. قطعات لوله گاز استیلن را به وسیله بست اتصال به یکدیگر محکم کنید تا از هم جدا نشود. البته حتی‌الامکان باید سعی شود که از شیلنگ‌های یک تکه استفاده شود برای روشن کردن مشعل باید همیشه ابتدا شیر کپسول اکسیژن را باز کرد و سپس شیر کپسول استیلن را و در موقع خاموش کردن مشعل نیز باید بر عکس عمل کرد یعنی اول شیر کپسول استیلن و بعد شیر کپسول اکسیژن را بست.
  9. از پرتاب کردن و غلتاندن سلیندر‌ها باید خودداری کرد.
  10. شیر سلیندر‌ها باید محکم بسته شوند و هیچ‌گونه نشتی نداشته باشند و موقع استفاده شیر باید به ‌آهستگی و خیلی کم باز شود.
  11. شیر کپسول‌های خالی باید بسته باشند و کلا‌هک حفاظتی آنها نصب شود.
  12. شیر سلیندر همیشه با دست باز و بسته شود و نباید از ابزار و آچار غیر استاندارد برای باز کردن و بستن آن‌ استفاده نمود.
  13. سلیندرها را نباید با جرثقیل‌های سقفی حمل نمود.‌
  14. سلیندر‌های استیلن و اکسیژن را نباید با هم و در یک جا انبار کرد. ‌
  15. به تاریخ تولید درج شده بر روی بدنه کپسول‌ها توجه کنید و از استفاده از کپسول‌های قدیمی و فرسوده و‌ معیوب خودداری نمایید.
  16. در مجاورت مواد قابل اشتعال و انفجار يا در مكانهايي كه گرد و غبار و بخارات يا گازهاي قابل انفجار و اشتعال وجود دارد نبايد جوشكاري و برشكاري با دستگاههاي جوش كاري انجام شود.
  17. اشعه ماوراء بنفش و مادون قرمزی که حین ایجاد قوس و بعد از آن به وجود می آید اثرات نامطلوبی بر چشم و پوست می گذارد, بنابراین برای انجام جوشکاری های کوتاه باید از نقاب های دستی و برای جوش کاری های بزرگ باید از نقاب هایی که بر روی سر ثابت می مانند استفاده نمود.

نکات ایمنی در جوشکاری

  1. کابل‌های برق، زدگی پیدا نکرده و پوشش عایق خود را از دست نداده باشند محل اتصال کابل‌ها به هم و کابل‌ها ‌به دستگاه نیز به خوبی ایزوله شده باشند.
  2. از ابزارهای جوشکاری ناقص یا صدمه دیده به هیچ وجه استفاده نشود. ‌
  3. در موقع جوشکاری از لباس‌های عایق و کفش مخصوص با تخت لاستیکی و پنجه فلزی و دستکش چرمی ‌مخصوص جوشکاری استفاده شود همچنین لباس کار جوشکار و ابزار و دستکش‌ها نباید آغشته به چربی و ‌روغن باشند.
  4. جهت حفاظت کارگران از اشعه حاصل از سوختن گاز استیلن و اکسیژن از عینک دودی مخصوص‌ جوشکاری استفاده شود.
  5. از دستکاری اتصالات گازی و هیدرولیک خودداری نموده و در صورت مشاهده ایراد در عملکرد هر کدام ‌مراتب را اطلاع دهید.
  6. در هنگام کار در ارتفاع و محل های پر مخاطره از کمربند و تجهیزات مخصوص کار استفاده نمائید. ‌
  7. فقط افراد آموزش دیده و دارای گواهینامه کتبی با تاریخ اعتبار مجاز به کار با دستگاه و تجهیزات ‌جوشکاری هستند.
  8. بکار بردن قطعات غیر استاندارد و خارج از تجهیزات تحویلی، باعث اختلال در عملکرد کل دستگاه میشود و در این صورت مسئولیت عواقب آن به عهده مصرف کننده است.
  9. ضوابط کارگاهی و مقررات تعیین شده در محل جوشکاری و نیز نکات آیین نامه حفاظتی کارگاه‌های ‌ساختمانی تدوین شده اداره کار را رعایت نمایید.
  10. هنگام تعمیر یا سرویس دوره‌ای اره‌ یا در هنگام تعویض تیغه اره برق آن را قطع نمائید.‌
  11. مراقب پارگی و سوختگی شلنگ‌های گاز و شلنگ هیدرولیک باشید. ‌
  12. حتماً از شیر یک طرفه ایمنی گاز در مسیر مشعل تا کپسول‌ها استفاده نمایید.
  13. قبل از استارت ماشينهاي تراش ابزار كار را از محل قطعه متحرک جمع آوري كنيد .

بیشتر بدانیم:

  1. فرم ها و چک لیست های ضروری برای مهندسین ناظر، طراح و مجری
  2. محاسبات سرانگشتی ویژه مهندسین عمران
  3. مشاوره مهندس ناظر
  4. نکات اجرایی جوشکاری و انواع جوشکاری ویژه مهندسین ناظر و مجری 1399
  5. تجهیزات مورد استفاده در جوشکاری
  6. جوشکاری با قوس الکتریکی انواع و نحوه اجرای آن
  7. وال پست ( wall post ) و 7 نکته در مورد وال پست 99

منبع
سایت hom.ir

HAMIDREZA EFTEKHARIFARD

حمید رضا افتخاری فرد - hamidreza eftekharifard مهندس معمار • عضو سازمان نظام مهندسی استان تهران • کارشناس نظام مهندسی و حقوق مهندسی • بنیانگذار سایت همیارناظر https://hamyarnazer.ir مرجع حقوق مهندسی • کانال تلگرامی @hamyarnazer_ir همیارناظر • آموزش به مهندسین ناظر ودست اندرکاران صنعت ساختمان • پژوهشگر حقوق مهندسی • مسلط به مقررات ملی ساختمان • کارشناس ایمنی نظارت ساختمان • محقق کارآفرین حوزه ساختمان • ارائه بیش از 1500 مقاله درمورد صنعت ساختمان • شرکت در برنامه های رادیویی ( رادیو سلامت ) • http://webapp.iranseda.ir/EpgRecordArchive.aspx?VALID=TRUE&epgId=116016999&chid=17 • انتشار فایلهای صوتی مرتبط در سایت آپارات • http://www.aparat.com/result

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا