دانلود دستور کار و چک لیست و گزارش و دیتیل بانک اطلاعات مهندسی
معماری

مدیریت مصرف انرژی در طراحی معماری ساختمانهای مناطق سردسیر

مدیریت مصرف انرژی در طراحی معماری ساختمانهای مناطق سردسیر

مدیریت مصرف انرژی در طراحی معماری ساختمانهای مناطق سردسیر

چکیده:
 پس از اولین بحران نفتی در سال۱۹۷۳میلادی موضوع صرفه جویی در مصرف انرژی بیشتر مورد توجه قرار گرفت، به طوری که در مقطع زمانی دهه های هفتاد و هشتاد احساس مسؤولیتی جدی در مصرف بهینه انرژی،عدم وابستگی به نفت کشورهای صادر کننده نفت، اوپک،افزایش راندمان آن و مسأله حمایت از محیط زیست ایجاد گردید؛لازم به ذکراست که در طول سالهایی که قیمت انرژی در سطح پایینی قرار داشت،دوران عدم احساس مسؤولیت،عادت و فرهنگ مصرف بیرویه انرژی در کشورها رواج یافته بطوریکه اثرات آن از دیرباز تا به امروز همچنان باقی مانده است. مدیریت مصرف انرژی ابزاری توانمند برای بهینه سازی مصرف انرژی،صیانت از ذخایرملی وجلوگیری از آلودگی محیط زیست می باشد؛ درواقع ماهیت مدیریت انرژی به معنای انجام دادن بدون دستیابی به آنچه که موجود است نمی باشد بلکه گویای انجام دادن با آن چیزی است که دردسترس است. مصرف انرژی در ایران با تلفاتی در حدود ۳۰ درصد ضایعه‌ ای بزرگ برای اقتصاد و توسعه آتی کشور محسوب میشود. دست یافتن به راه حل هایی برای مشکلات زیست محیطی که امروزه با آنها روبه رو هستیم, نیازمند اقدامات طولانی مدت و برنامه‌ ریزی شده ای در جهت توسعه پایدار است. در این منظر، منابع انرژی های تجدید پذیر یکی از با کفایت‌ ترین و کارآمدترین راه‌حل‌ها به نظر میرسند.
 ساختمان ها و منازل مسکونی در ایران در حال حاضر به طور متوسط به ازای هرمترمربع ۳۱۰ کیلووات ساعت برمترمربع انرژی مصرف می کنند این درحالی است که استاندارد جهانی دراین زمینه برای مناطقی با آب و هوایی مشابه ایران حدود ۱۲۰ کیلووات ساعت برمترمربع است؛یعنی میزان مصرف انرژی در ساختمان های ایران در حدود ۶/۲ برابر استاندارد بین- المللی است و در بعضی نقاط سرد ایران مانند فیروزکوه این میزان حتی به بیش از ۴ برابر استاندارد بین المللی می رسد.
در این مقاله به بررسی وضعیت اقلیمی مناطق سردسیر ایران مخصوصأ شهر فیروزکوه پرداخته می شود و با ارائه راهکارهای طراحی معماری هماهنگ با اقلیم منطقه، علاوه بر مدیریت و بهینه سازی مصرف سوخت در ساختمان‌ها و صرفه جویی در مصرف سوختهای فسیلی، فضای معماری همراه با آسایش و رفاه برای انسان به وجود می آید و هزینه های انرژی ساختمان کاهش پیدا می کند.
واژگان کلیدی:
مدیریت و بهره وری مصرف انرژی، طراحی معماری ، عوامل اقلیمی ، معماری هماهنگ با اقلیم.
مقدمه:
رشد مصرف انرژی در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته نشان می دهد که کشورهای درحال توسعه به دلیل عدم دسترسی به تکنولوژی های برتر در بخش های مختلف از روند رشد سریعتری برخوردار هستند. درکشور ما نیز مصرف انرژی در بخش های مختلف از جمله خانگی، تجاری و صنعت بالاتر از میزان استاندارد های جهانی است. محدودیت های منابع انرژی، آلودگی محیط زیست، هزینه‌های هنگفت بالا دستی در توسعه منابع انرژی همگی مسائلی هستند که دولت های کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه را به خود مشغول کرده است؛ در این میان اختصاص۴۰ درصد از منابع انرژی به بخش ساختمان، کنترل و بهینه سازی مصرف انرژی، این بخش را بیش از پیش حائز اهمیت میسازد. در حال حاضر سرانه مصرف انرژی در کشور سالانه معادل ۳/۴ بشکه نفت است که این میزان حدود سه برابر کشورهای صنعتی جهان است، با این وجود تنها با کنترل دما حدود۵۰ تا ۶۰ درصد مصرف انرژی در ساختمان را می توان کاهش داد.لازم به ذکراست که در معماری سنتی ایران روش های صرفه جویی انرژی در نظر گرفته می شد ولی متأسفانه در طراحی فعلی ساختمان ها روش های معماری سنتی به کار گرفته نمی شود.
با این حال نگرش ها و مهارت‌های معماران مدرن، در هر جا که اعمال گردد، اساسا در بعد جهانی مطرح میشود.

جهت دانلود فایل کامل [دانلود یافت نشد] کلیک نمایید.

شما میتوانید در اینستاگرام مطالب جدید ما را دنبال کنید

بیشتر بدانیم:

  1. فرم ها و چک لیست هاي ضروري براي مهندسین ناظر ،طراح و مجری
  2. محاسبات سرانگشتی ویژه مهندسین عمران
  3. مشاوره مهندس ناظر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا