دانلود دستور کار و چک لیست و گزارش و دیتیل بانک اطلاعات مهندسی
مهندسی بر اساس رشته

آثار رای دادگاه

آثار رای دادگاه

پس از آنکه دادگاه رأی خود را انشاء و صادر کرد، بر این تصمیم قضایی آثاری مترتب می شود؛ رأی حجیت امر قضاوت شده می يابد؛ از نیروی امر قضاوتشده برخوردار می شود؛ گاهي نيز برای حكم نیرويی اجرایی حاصل ميگردد؛اصحاب دعوا از توان اثباتی آن بهره میبرند. گاه آثار حکم محدود به اشخاصیاست که در دادرسی منتهی به آن رأی دخالت داشته اند؛ گاهی دیگر آثار حکم به طرفین دادرسی سابق محدود نمی شود؛ نتیجه ی کار قضایی دادگاه به عنوان پدیدهای حقوقی، که با رعایت تشریفات خاصی به دست آمده است، در برابر عموم شهروندان قابل استفاده و استناد است.


آثار رای دادگاه

  • ضمانت اجرایی
  • نسبی بودن
  • داشتن توان اثباتی به عنوان سند رسمی
  • فراغ دادرس
  • اعتبار امر مختومه( قضاوت شده)
  • قابلیت اعتراض
  • غیر قابل ابطال بودن

ضمانت اجرایی

اگر چنانچه محکوم علیه در اجرای حکم قطعی یا قرار اجرای موقت تعلل و قصور نموده و یا تن به اجرای حکم ندهد بنا به درخواست محکوم له و بر اساس مقررات و تشریفات قانونی (قانون اجرای احکام مدنی) اجراییه صادر و ماموران اجرا آن را به مرحله اجرا در می آورند. که این امر می تواند حتی به توقیف اموال محکوم علیه (معادل محکوم به) نیز بیانجامد.


نسبی بودن

رای دادگاه اثر نسبی دارد. بدین معنی که نسبت به محکوم علیه قابل اجرا است هر چند که به عنوان دلیل می تواند حتی علیه اشخاصی غیر از محکوم علیه نیز قابل استناد باشد. البته در مواردی و تحت شرایطی اجرای حکم علیه شخص ثالث نیز قابلیت پیدا می کند.


داشتن توان اثباتی به عنوان سند رسمی

رای دادگاه به علت اینکه توسط مامور رسمی (قاضی ) و در حدود صلاحیت وی بر طبق مقررات قانونی تنظیم می گردد به اعتبار ماده 1287 قانون مدنی سندی رسمی بوده و می تواند در مقام دعوی یا دفاع به عنوان دلیل قابل استناد باشد.

آخرین ویرایش: 1399/04/21

شماره ویرایش: دوم

بیشتر بدانیم:

  1. تفاوت مسئولیت مدنی با مسئولیت قراردادی
  2. مراجع اختصاصی و معرفی برخی از آنها دیدگاه حقوق مهندسی
  3. فرم ها و چک لیست هاي ضروري براي مهندسین ناظر ،طراح و مجری
  4. محاسبات سرانگشتی ویژه مهندسین عمران
  5. مشاوره مهندس ناظر

منبع
اصل نسبی بودن رأی حقوقیمسولیت مدنی و کیفری مهندسان

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا