دانلود دستور کار و چک لیست و گزارش و دیتیل بانک اطلاعات مهندسی
معماری

ترمیم نمای آجری قدیمی و مراحل بازسازی آن

ترمیم نمای آجری قدیمی و مراحل بازسازی آن

ترمیم نمای آجری قدیمی

ساختمان‌های نما آجری بعد از مدتی دچار فرسودگی می‌شوند و باید قبل از آسیب بیشتر، اقدامات لازم را برای ترمیم آن‌ها انجام داد.


معایب نمای آجری

  • نمای آجری به دلیل استحکام کم و ترک خوردگی ملات‌های آن، مقاومت کمی دارد و خیلی سریع دچار فرسودگی و آسیب می‌شود. به همین دلیل است که در معماری‌های جدید دیگر از این نوع نما استفاده نمی‌شود یا مواد جایگزین با ظاهری شبیه آجر مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • این نوع از نما در برابر زلزله و نشست‌های ساختمان کم‌ترین مقاوت را دارد و بسیار سریع دچار خوردگی و شکستگی می‌شود.
  • همچنین اجرها بعد از مدتی قرار گرفتن زیر تابش نور خورشید دچار رنگ‌پریدگی می‌شوند و آلودگی را به دلیل ساختاری که داردند، به سرعت جذب می‌کنند.

مراحل ترمیم نمای آجری قدیمی

بررسی و بازدید نما توسط کارشناس مربوطه

بررسی شرایط نمای آجری ساختمان به این دلیل است که آسیب‌ها کاملا شناسایی شود و برای بازسازی آن‌ها از روشی اصولی استفاده شود. در ترمیم نمای آجری قدیمی این مرحله اهمیت بسیاری دارد تا ادامه روند بازسازی به درستی انجام شود.

طراحی نمای مورد نظر

این مرحله زمانی اجرا می‌شود که مالک قصد تغییر کامل نمای ساختمان را با مصالح دیگری مانند سنگ داشته باشد. در چنین شرایطی با اخذ مجوز مربوطه از شهرداری و در نظر گرفتن محدودیت‌های اعمال شده، طراحی نما انجام می‌شود.

بررسی و انتخاب مصالح مورد نیاز

این مرحله از ترمیم نمای آجری قدیمی باید بعد از طراحی انجام شود. زیرا نکته‌ای که بسیار حائز اهمیت است، مجوز شهرداری برای مصالحی که می‌توانید استفاده کنید بسیار حیاتی است. همچنین این مرحله بهتر است بعد از مشخص کردن بودجه انجام شود تا مصالح مورد نیاز برحسب بودجه تهیه شود.

نصب داربست و شروع بازسازی

اولین قدم برای شروع ترمیم نمای آجری قدیمی ساختمان، نصب داربست است تا از ریزش نما و ایجاد آسیب بیشتر هنگام بازسازی، جلوگیری شود. باقی تجهیزات بسته به نوع طراحی و وضعیت ساختمان باید توسط کارشناس مربوطه مشخص شود.


نکاتی که هنگام ترمیم نمای آجری ساختمان باید به آن توجه شود

  • بهتر است پنجره‌ها نیز همراه با بازسازی نمای ساختمان تعویض شوند
  • اگر قصد رنگ کردن آجرهای نما را داشتید، بهتر است از رنگ‌های باکیفیت و مقاوم در برابر رطوبت و رنگ‌پردیگی استفاده کنید
  • نوع مصالح مورد استفاده برای نما بهتر است براساس شرایط آب و هوایی منطقه باشد
  • حتما توجه داشته باشید که در صورت تمایل به تغییر نمای ساختمان، نمای قبلی کامل تخریب شود و بعد از زیرسازی‌های لازم، نمای جدید جایگزین شود.
  • اگر فقط قسمتی از نمای آجری دچار مشکل شده بود، می‌توانید مطالح دیگری را با آجر ترکیب کنید و دیگر نیازی به بازسازی کامل نمای ساختمان نخواهد بود.

آخرین ویرایش: 1401/09/07

شماره ویرایش: دوم

بیشتر بدانیم:

  1. فرم ها و چک لیست هاي ضروري براي مهندسین ناظر ،طراح و مجری
  2. محاسبات سرانگشتی ویژه مهندسین عمران
  3. مشاوره مهندس ناظر

منبع
chidaneh

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا