دانلود دستور کار و چک لیست و گزارش و دیتیل بانک اطلاعات مهندسی
معماری

عوامل مهم در انتخاب نوع و ضخامت شیشه در پنجره های دوجداره

عوامل مهم در انتخاب نوع و ضخامت شیشه در پنجره های دوجداره

به طور کلی دو فاکتور اساسی در انتخاب شیشه مناسب باید در نظر گرفته شود

  1. عایق صدا برای شما مهم تر است یا عایق حرارتی؟
  2. رنگ و نوع شیشه

اگر عایق حرارتی برای شما مهم باشد

شیشه های دوجداره از سه قسمت، شامل دو شیشه ی تک جداره و یک اسپیسر میان این دو شیشه تشکیل شده اند. برای داشتن عایق حرارتی بهتر، باید ضخامت شیشه ها را کمتر و اسپیسر را بیشتر انتخاب کرد .

اگر عایق صوتی برای شما مهم باشد

در صورتی که می خواهید عایق صدای بسیار قوی داشته باشید، باید از شیشه هایی با ضخامت بیشتر استفاده کنید. زیرا موج صوت با برخورد به شیشه های ضخیم بیشتر شکسته شده و عایق صوتی مناسب تری فراهم می کند.

اما زمانیکه هم عایق صدا و هم عایق حرارت برای شما حائز اهمیت باشد

در این صورت بهتر است ضخامت دو شیشه ۴ و ۶ میلیمتر و ضخامت لایه هوای بین آن دو ۸ میلیمتر (۴+۸+۶) باشد که در این حالت عایق صوتی و عایق حرارتی خوبی را برای شما فراهم خواهد کرد.

انواع شیشه ها

ساده، رنگی، رفلکس، سکوریت، لمینیت، مشجر و سند بلاست

  • شیشه ساده: شیشه بی رنگ بوده و از هر سه نوع ۴+۴ و ۴+۶ و ۶+۶ از آن در بازار  موجود است.
  • شیشه رنگی : این نوع شیشه ها از یک جداره شیشه ساده و یک جداره شیشه رنگی تشکیل شده اند. از این نوع شیشه فقط نوع ۴+۴ و ۴+۶ وجود دارد و نوع ۶+۶ به دلیل قیمت بالای شیشه رنگی ۶ میل وجود ندارد .
  • شیشه رفلکس : این نوع شیشه همانند شیشه های رنگی بوده و نوع ۴+۴ و ۴+۶ آن وجود دارد و رنگ های سبز، آبی، برنز، نقره ای و طلایی آن موجود است .
    *تفاوت شیشه های رنگی و رفلکس در میزان دید فضای داخل ساختمان است. در شیشه های رفلکس در روز از بیرون دید به داخل ساختمان نداریم، اما در شب کاملا برعکس است .
  • شیشه سکوریت : این نوع از شیشه مناسب فضاهایی است که ابعاد شیشه ثابت آن از حد معمول بیشتر بوده و یا پنجره در جایی قرار دارد که شکستن شیشه آن خطرآفرین خواهد بود .این نوع شیشه را پس از گرمای بسیار بالا بلافاصله سرد می کنند . پس از این فرآیند در داخل شیشه ترک های ریزی ایجاد خواهد شد که باعث می شود تا شیشه هنگام شکسته شدن به تکه های بسیار ریز تبدیل شود و از میزان خطرزایی آن کاسته شود.
  • شیشه لمینیت : این نوع شیشه همانند شیشه سکوریت بوده با این تفاوت که مثل شیشه جلوی اتومبیل پس از شکسته شدن خرد نشده و بصورت یک تکه ترک برمی دارد و تکه تکه نمی شود.
  • شیشه مشجر و سند بلاست: شیشه مشجر و سند بلاست کاملا مات بوده و طرف دوم به هیچوجه قابل مشاهده نیست. شیشه مشجر بیشتر برای سرویس ها و سند بلاست برای مکان های اداری خاص کاربرد دارد.
  • بیشتر بدانیم:

    1. فرم ها و چک لیست هاي ضروري براي مهندسین ناظر ،طراح و مجری
    2. محاسبات سرانگشتی ویژه مهندسین عمران
    3. مشاوره مهندس ناظر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا